۷ جاذبه‌ی گردشگری در شهر محلات

یک سفرنامه‌ی کوچولو(قسمت دوم)


سفر همسفر خوب می‌خواهد. همسفری که بقول مردم پایه باشد. یکی از خصوصیات پایه بودن هم صبح زود بلند شدن است. اگر همکاری در کارها و تحمل سختی‌ها و شجاعت و ریسک‌پذیری را فعلا فاکتور بگیریم.
همسفران ما تا آمدند آماده شوند ساعت یازده ‌و نیم شد. حال خیس شدن در آبگرم‌ را نداشتند پس تصمیم گرفتیم سری به دهکده‌ی گل محلات بزنیم.‌
بلوار طویل و عریضی که در دوطرف، گلخانه‌های متعدد و بزرگ و پررونقی را دربر گرفته بود.
به یاد مرحوم رئیسی، داخل یکی از آنها شدیم که نامش گلخانه‌ی رئیسی بود. گلهای آپارتمانی داشت. قیمت بعضی گونه‌ها کمتر از اصفهان و بعضی گونه‌ها مثل اصفهان بود. توی ماشین جانداشتیم بنابراین به دیدن اکتفا کردیم و جلوی شهوت خرید را گرفتیم. ولی بهرحال از دیدن اینهمه گل حظ بردیم.
برای ناهار برگشتیم همان پارک آبشار. شلوغ شده بود و خانواده‌ها گله گله (به ضم گ یه وقت فکر بد نکنین) در دامن جویهای متعدد جاری از چشمه نشسته بودند. ما قسمت طبیعی‌ترش را انتخاب کردیم. پارک تمیز و ساخته شده را رها کردیم و زدیم به کوچه‌باغ‌ها و کنار یک جوی روان که آبش بقول قدیمی‌ها مثل اشک چشم بود نشستیم و دلتان نخواهد جوجه را راه انداختیم.


روبرویمان مزرعه‌ی گندم بود که گندم‌های سبزش با نسیم موج می گرفت و می‌رقصید و شقایق‌های شیطان و طناز لابلای گندم‌ها و حاشیه‌ی زمین و هرجایی که هنوز انسان آن را نساخته بود، قرار داشتند. گلهای ارغوانی و قاصدک‌های غول‌پیکر هم کنار شقایق‌ها صبر می‌کردند، تا بلکه صبرشان روی دست زیبائی شقایق‌ها بلند شود که البته نمی‌شد.
بعضی‌ پا را به آب جویبار سپردند و آب بازی هم کردند.
جویباری با آب همیشه روان، آبی زلال و خنک، که لابلای دیوار باغ‌ها می‌گذرد، به نظرم جاذبه‌ی گردشگری کمیابی است که به تنهایی می‌تواند محلات را در سئوی گردشگری بالا بیاورد.


جاذبه‌های گردشگری اصلی محلات:
۱) چشمه‌های آبگرم است که جنبه‌ی درمانی دارد. و البته ما ایرانی‌ها که امتحان کردن همه‌چیز را واجب می‌دانیم حتما حتی شده یکبار امتحانش کرده‌ایم. ( و ما در سفرهای قبلی) به همین دلیل هتل‌ها و استخرها و حمامهای عمومی و خصوصی فراوانی حول این چشمه‌ها ایجاد شده‌است.
۲) پارک آبشار بیشه که شرحش را دادم
۳) چند امامزاده که اسم‌هایش را به دیوار پارک زده بودند.
۳) یک درخت کهنسال عریض و طویل دوهزارساله که درمیان چنارهای کهنسال محلات سرآمد شده است.
۴) گلخانه‌ها، و جشنواره‌ی گل که تاریخ برگزاری‌اش را ۲۳ و ۲۴ خرداد زده بودند.
۵) آتشکده‌ی آتشکوه در روستای نیم‌ور که متعلق به زمان ساسانیان است.
۶) سایت تاریخی خورهه، که بقایای تاریخی یک خانه‌ی قدیمی‌ اشرافی است متعلق به دوهزار سال قبل از میلاد مسیح
۷) سد تاریخی نیم‌ور
قدمت آثار تاریخی محلات نشان می‌دهد که این خطه از دوهزار سال قبل میلاد سکنه و رونق داشته و نشان می‌دهد که چشمه‌ها و آبهای جاری محلات، هدیه‌ای است که خداوند سالهای سال است به مردم این خطه عطا کرده است.
ما انسانها که پیوسته و با عجله برای راحتی خودمان داریم طبیعت را نابود می‌کنیم لابد اینجا را هم تابحال که هیچ از این به بعد هم نابود خواهیم کرد. شاهدش آشغالها و پلاستیک‌هایی که حاشیه‌ی جویها ریخته بود. گرچه کارکنان زحمت کش شهرداری پارک باغ‌بیشه را خستگی ناپذیر تمیز میکردند.
محلات پایتخت گل به گفته‌ی تابلوهای شهر و پایتخت هوای پاک و آب زلال است.
راستی در برگشت دیدم چقدر معدن سنگ دارد آنهم سنگ سفید و کارخانه‌های زیادی که در حال تراشیدن کوه و برداشت سنگها هستند. به نظرم پایتخت سنگ هم هست صدایش را در نمی‌آورند.

قسمت اول این متن را در این لینک بخوانید:

0

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

  1. 6 خرداد 1403

    […] 7 جاذبه‌ی گردشگری در شهر محلات […]

    0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فارسی سازی پوسته توسط: همیار وردپرس