کلمات معکوس
در اطرافیان شماهم شاید کسی وجود داشته باشد که از کلمات معکوس استفاده می کند, شاید تابحال با چنین آدمهایی سروکار داشته اید, وشاید خودتان هم از این کلمات استفاده کرده اید.
استفاده از کلمه ی “خوبم” بجای “حالم بد است”, ,ناراحت نیستم” بجای “خیلی ناراحتم”, “خوش میگذره ” بجای” اصلا خوش نمیگذره “و خیلی چیزهای دیگر.
به راستی علت اینکه اینطور آدم ها برعکس آنچه فکر می کنند پاسخ می دهند چه می تواند باشد؟ لطفا نگویید فقط خانم ها اینطور حرف می زنند. نخیر مردان هم ممکن است در خیلی از موارد از این کلمات استفاده کنند.
اشکال استفاده از این کلمات, وقتی روشن می شود که این افراد انتظار دارند طرف مقابل منظورشان را بفهمد. یعنی بفهمد که منظور آنها برعکس آنچه گفته اند بوده!
درواقع انتظار دارند طرف مقابل آنها را مثل کف دستش شناخته باشد و بتواند تشخیص دهد چه وقت از کلمات معکوس استفاده می کنند و چه وقت از کلمات مستقیم. اینجاست که دیگر فاجعه رخ می دهد و بحث پشت بحث ایجاد می شود. و شاید بالاخره بی نتیجه هم رها شود . بحثی که فقط با بکار بردن یک کلمه ی معکوس شروع شده است.
فکر می کنید علت استفاده ی این کلمات توسط این افراد چه باشد ؟
البته علتهای مختلفی می تواند داشته باشد. شاید یکی از دلایلش این باشد که این شخص فکر می کند گفتن حرف واقعی فایده ای ندارد. اثری در گفتن واقعیت و نگفتنش نیست و تفاوتی هم ندارد. گفتن آن چیزی را عوض نمی کند و اتفاقی را هم رقم نمی زند.
فکر می کند که مخاطبش نمی فهمد حتی اگر برایش توضیح دهد.
دلیل دیگر اینکه در واقع می بیند مخاطب چندان به دنبال پاسخ او نیست و آنقدر مشغله ی ذهنی دارد که چندان به حرفهای او فکر نمی کند در واقع گوینده ی کلمات معکوس می خواهد به نوعی مخاطبش را امتحان کند یک امتحان هوش و فهم. و ببیند حواس او چقدر جمع است.
اما دلیل دیگری هم هست. و شاید این باشد که گوینده نمی خواهد طرف مقابلش را ناراحت کند. مثل همیشه ای که برای او سابقه داشته و عادت اوست در رعایت حال اطرافیانش , این مورد از آدم هایی است که ناراحتیها و حرفهایشان در صندوقچه ی دل پنهان مانده است.
در نهایت چیزی که واضح است اینست که افرادی که از کلمات معکوس استفاده می کنند انسانهای عاقل و نکته بین و در عین حال حساس و مهربانی هستند.
اگر چنین نبود از این کلمات استفاده نمی کردند.
شما در این مورد چه نظری دارید؟